SER Handreiking arbomaatregelen bedrijfshulpverlening

De handreiking helpt je stap voor stap naar bhv die wérkt!

In opdracht van de Sociaal-Economische Raad (SER) ontwikkelde NIBHV de Handreiking arbomaatregelen bedrijfshulpverlening. Aan de hand van dit (geheel gratis te downloaden) document kun je je bhv-organisatie stap voor stap inrichten.

In Nederland is elke werkgever verplicht om te zorgen voor een goede bedrijfshulpverlening (bhv). Maar dat is lang niet altijd even gemakkelijk. Er bestaat immers niet zoiets als dé blauwdruk voor bhv. De specifieke risico’s verschillen vaak per branche en per organisatie. Bovendien zijn er allerlei wetten en regels waar je als werkgever aan moet voldoen.

 

Stap voor stap bouwen aan een veilige werkvloer

In opdracht van de SER actualiseerde NIBHV de Handreiking bedrijfshulpverlening, voor werkgevers in MKB-branches met relatief lage brand- en ongevalsrisico’s. In deze handreiking vind je onder meer een handig stappenplan. Aan de hand daarvan kun je, stap voor stap, bouwen aan een effectieve bhv-organisatie.

 

Antwoord op al je vragen over bhv

Daarnaast vind je in dit document alles over de laatste wet- en regelgeving. Waar moet je als werkgever allemaal aan voldoen? Hoeveel bhv’ers moet je bijvoorbeeld hebben? Welke opleiding moet je regelen voor je bhv’ers? En hoe vaak moet er geoefend worden? De antwoorden op deze en tal van andere vragen kun je in de handreiking terugvinden.

 

Samen gezond en veilig werken

Als werkgever kan je deze handreiking gebruiken om je bhv-organisatie in te richten. Zeker in deze tijd, waarin gezond en veilig werken voorop staat.

 

Download handreiking arbomaatregelen

Download dan nu de handreiking arbomaatregelen bedrijfshulpverlening. En begin vandaag nog met het optimaliseren van je bhv-organisatie.

Download handreiking

 

SER -Handreiking arbomaatregelen bedrijfshulpverlening

 

Uitgelicht artikel: In 6 concrete stappen naar een effectieve bhv-organisatie

Lees artikel